vrijdag 3 september 2010

Vooruit tellen

Ik vind het nog altijd ongelooflijk, maar het is toch echt waar: onlangs verscheen mijn vijfentwintigste boek: 'De grote beddentest', verschenen in de reeks Spannend van Uitgeverij Delubas.

Toen in 2001 mijn eerste boek uitkwam, was nummer twee net klaar, en was ik bezig aan het derde. Op dat moment had ik nog geen idee voor een volgend verhaal. En dat joeg me een beetje angst aan: wat als ik na nummer drie nou eens helemaal niks meer wist te bedenken?

Het was net alsof ik, om gerustgesteld te worden, tijdens het schrijven van het ene boek al een opzet moest hebben voor een volgend, om zeker te weten dat ik aan de gang zou kunnen blijven.

Ergens heb ik dat nog steeds. Nummer 25 staat dus nu in de schappen, nummer 26 is naar de uitgever gestuurd en nummer 27 is deel 5 van Z.E.S... die rolt vandaag of morgen uit de printer.

Van nummer 28 weet ik het onderwerp wel (boek in opdracht), maar ik heb nog geen idee van een verhaal. Nummer 29 wordt waarschijnlijk deel 6 van Z.E.S. (ook nog geen idee voor het verhaal) en nummer 30... help! Wat dan?

Ach, dan zitten we al lang in 2011. Tijd zat voor nieuwe idee├źn. Na 25 boeken weet ik wel dat ze uiteindelijk toch komen, maar ondanks dat is het nog altijd spannend.
En dat is maar goed ook, denk ik!

Reageren op dit bericht? Klik op 'reacties' hieronder.

1 opmerking:

Joke Reijnders zei

Hear hear! Van harte! Op naar de volgende 25! Of, doe es gek: 125 - lukt je best, niks is onmogelijk ;o)