dinsdag 3 november 2009

Konijnen

Onlangs werd in het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk mijn boek 'Drijven op een dak' officieel gepresenteerd. 's Morgens was groep 7 van basisschool 't Kofschip uit Zierikzee erbij, 's middags deden we dezelfde sessie nog eens over met groep 7 van basisschool 't Stoofje uit Ouwerkerk.

Ik las natuurlijk voor uit het boek. Een heftig hoofdstuk, waarin Hanneke haar broertje Teeuw uit het oog verliest. Na afloop was iedereen er stil van.

Daarna vertelde de directeur van het Watersnoodmuseum hoe hij als jongetje van negen jaar de ramp meemaakte. Tot het water kwam, leefde hij gelukkig op de boerderij van zijn ouders, waar hij als hobby zo'n vijftig konijnen hield. De gebeurtenissen in de rampnacht zetten zijn leven, zoals dat van talloze anderen, volledig op zijn kop.

Na zijn verhaal mochten de kinderen vragen stellen. Met een benepen stemmetje, alsof hij het antwoord al vermoedde, vroeg een jongen: 'En hoe is het met uw konijnen afgelopen?'

'Tja,' zei de directeur, 'die zijn allemaal verdronken.'

En daar werden ze pas echt stil van.

Reageren op dit bericht? Klik op 'reacties' hieronder.

1 opmerking:

beverburch zei

Beste Anneriek,
Wij hebben ook nog een paar foto's online over uw ontmoeting met onze groep 6, waarin het o.a. ook over 'Drijven op een dak' ging:

www.debeverburch.nl/zes

Wij vonden het heel leuk om met u te hebben gesproken en wensen u heel veel succes met uw nieuwe boeken.