donderdag 7 mei 2009

Kampioen

Dit is ze dan: Zeeuws voorleeskampioen 2009: Chelsea Drayer uit Zaamslag. Onlangs versloeg ze in de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg elf andere kandidates (ja, want er waren alleen meisjes doorgedrongen tot de Zeeuwse finale) met een fragment uit Roald Dahls 'Matilda'.

Ze las het voor alsof ze zelf Matilda was. Ze lijkt ook wel een beetje op Dahls hoofdpersoontje. Een kleine opdonder, een van de jongsten van het stel (10!), maar pittig en met een voorleestalent om u tegen te zeggen.

Dat weet ik, want ik mocht in de jury zitten in Middelburg. Leuk aan de ene kant, maar o zo moeilijk aan de andere. Want het niveau is weer net een trapje hoger dan bij de vorige ronde - de regionale ronde, die ik niet heb gejureerd, maar wel heb gepresenteerd in mijn regio.

De einduitslag was nek-aan-nek. Chelsea won met één punt verschil. En ja, dat leverde bij de nummer twee de nodige traantjes op. Begrijpelijk natuurlijk. Want je kunt nog zo vaak zeggen dat ze bij de allerbesten hoort en dat ze het geweldig gedaan heeft, het is het resultaat dat telt om op 27 mei naar de landelijke finale in Utrecht te mogen.

Zet 'm op, Chelsea!

(Foto: Izaak Verkeste, PZC 27 april 09)

Reageren op dit bericht? Klik op 'reacties' hieronder.

Geen opmerkingen: