zaterdag 2 mei 2009

De huilende buschauffeur

Het is altijd weer spannend als de tekeningen voor een nieuw boek binnenvallen. Zeker als je nog niet eerder met die illustrator gewerkt hebt. Voor mijn nieuwe samenleesboek voor Uitgeverij Delubas, 'de bus is de weg kwijt', zijn de tekeningen gemaakt door Elly Hees.

Ik kende Elly's werk al van andere boeken, en dacht dat haar stijl wel zou passen bij 'de bus is de weg kwijt' (zie bericht 'De weg kwijt'), dus ik vond het erg leuk toen ze de opdracht aanvaardde.

'de bus is de weg kwijt' gaat over Sem, die met zijn moeder in de bus zit op weg naar de tandarts. Plots mist de buschauffeur de afslag (waarom, dat moet je natuurlijk in het boek lezen). Sem vindt het niet erg dat hij niet op tijd bij de tandarts kan zijn, maar sommige andere passagiers beginnen zich op te winden en te roepen.


Die arme buschauffeur. Sem ziet zowaar een traan blinken op zijn wang. Elly Hees maakte er dit plaatje bij. Ik was meteen gewonnen voor haar tekeningen. Zeg nou zelf, daar krijg je toch spontaan medelijden mee?

Reageren op dit bericht? Klik op 'reacties' hieronder.

1 opmerking:

Bientje zei

Héél mooi!
Liefs,