dinsdag 3 maart 2009

Opa's en oma's

Afgelopen weekend was ik te gast bij de VVV van Sluis, waar ik 'Op zoek naar Johan Hendrik' signeerde. Dat boekje is typisch zo'n boekje waar kinderen zelf niet zo snel om zullen vragen - het gaat immers over een historische persoon, en ook al is die geboren in de stad waar je zelf vandaan komt, echt spannend lijkt het niet om te lezen over een man die zijn leven wijdde aan de geschiedenis en de archieven van zijn stad en aan het schrijven van artikelen, schoolboekjes en, last but not least, een woordenboek.

Toch is, al zeg ik het zelf, 'Op zoek naar Johan Hendrik' best een leuk en zelfs een beetje spannend verhaal geworden. En wat fijn dat er opa's en oma's zijn die het boekje kopen voor hun kleinkinderen.

Omdat ze zelf in Sluis wonen en de kleinkinderen niet, bijvoorbeeld. Zodat de kleinkinderen iets te weten komen over het stadje van hun grootouders en/of ouders.

Of omdat de kleinkinderen wel in Sluis wonen, en de grootouders het niet meer dan normaal vinden dat ze iets meer te weten komen over hun beroemde plaatsgenoot.

Of omdat de kleinkinderen niet in Sluis wonen en de grootouders ook niet, en ze het boekje kopen om een leuk souvenir mee naar huis te nemen.

Op de twee signeersessies die ik tot nu toe voor 'Op zoek naar Johan Hendrik' heb gehouden, kwam het een paar keer voor dat oma's en opa's meerdere exemplaren kochten, voor elk kleinkind één.

Als dat geen leesbevordering is! Dank jullie wel, lieve opa's en oma's!

Reageren op dit bericht? Klik op 'reacties' hieronder.

Geen opmerkingen: