woensdag 21 januari 2009

Wedstrijd

Twee keer heb ik meegedaan aan een schrijfwedstrijd. De eerste keer is al meer dan tien jaar geleden, met een verhaal dat niks won maar uiteindelijk wel uitmondde in mijn eerste boek, 'Een huis vol geheimen.'

De tweede keer nam ik deel aan de John Flanderswedstrijd. Mijn verhaal 'Het verborgen level' eindigde bij de finalisten en werd in 2007 als Vlaams Filmpje gepubliceerd.

En nu zorg ik zelf voor de 'creatieve input' van maar liefst twee schrijfwedstrijden. Eentje in Vlissingen, waar de bibliotheek een inleiding van mij gaat gebruiken voor een verhalenwedstrijd voor basisschoolleerlingen. En eentje in Sluis, waar de Stichting Johan Hendrik van Dale hetzelfde doet met een andere inleiding van mijn hand.

De bedoeling is natuurlijk dat de kinderen het verhaal afmaken. Het grappige is, dat ik het Vlissingse verhaal zelf ook al compleet geschreven heb. Ik heb een paar zinnen uit mijn verhaal gerecycleerd en aangepast om te dienen als inleiding voor het verhaal van de deelnemers.
Ik ben dus erg benieuwd wat daar uit gaat komen, en in hoeverre de ingezonden verhalen zullen afwijken of overeenkomen met mijn eigen schrijfsel. Het is de bedoeling dat zowel mijn verhaal als het winnende verhaal straks op de website van de gemeente Vlissingen te lezen zal zijn.

De inleiding voor het Sluise verhaal moet ik nog schrijven. Die zal gaan over Jantje van Sluis, de klokkenluider van Sluis die aan het begin van de 17e eeuw de Spanjaarden misleidde en zo een aanval op de stad verijdelde. Nou ja, misleidde, hij was met een zatte kop in slaap gevallen en vergat de klok te luiden, waardoor de Spanjaarden in de war raakten...

Daar moet een schrijver met een beetje fantasie wel iets mee kunnen, toch?

Reageren op dit bericht? Klik op 'reacties' hieronder.

Geen opmerkingen: