vrijdag 2 mei 2008

Eindelijk ... de lentekriebels!

Ja, en toen was het dus zover: de presentatie van 'De lentekriebels van Jens en Lin'!


's Middags kwamen de groepen 3 van vier basisscholen op bezoek in Restaurant Moy Fa in Axel. Omdat Lins ouders in het boek een Chinees restaurant hebben, én omdat Moy Fa 'lentebloesem' betekent, was dat natuurlijk een prima plek! Alle klassen hadden al kennisgemaakt met Jens en Lin, omdat de juf of meester op school er al uit had voorgelezen. Het was erg leuk om de reacties en commentaren van de kinderen te horen, en fijn te ontdekken dat de verhaaltjes hen aanspraken!

De kids mochten een kijkje in de keuken van Moy Fa nemen, waar de kok demonstreerde hoe je eten klaarmaakt in een grote wok. Vooral de vlammen in de pan maakten daarbij veel indruk!

En natuurlijk moest er geproefd worden. Kroepoek en loempiaatjes gingen erin als ... nou ja, kroepoek en loempiaatjes! Eigenares Mary van Moy Fa en haar personeel deden hun uiterste best om het hun kleine gastjes naar de zin te maken.

De plaatselijke Bruna was ook van de partij en had een mooie stand met 'De lentekriebels van Jens en Lin' gemaakt. Anton van de Bruna zei dat hij ervan uitging dat alle 75 boeken die hij had ingeslagen aan het eind van de avond verkocht zouden zijn. Ik vond dat behoorlijk ambitieus, maar aan het eind van de avond waren er maar 2 boeken over!

Kort woordje van Iris, uitgever bij Clavis - met de microfoon van de lokale radio-omroep onder haar neus.

En een overzicht van de receptie 's avonds, die druk bezocht was en heel gezellig! Voor mij kan de lente in ieder geval niet meer stuk.
Reageren op dit bericht? Klik op 'reacties' hieronder.

1 opmerking:

Bientje zei

Dit zag er heel geslaagd uit zeg!
Een dikke proficiat van ons allemaal en veel succes nog!
Liefs,