dinsdag 22 april 2008

Boeken in de polder

Op 19 april vierde De Boekenwurm zijn tienjarig bestaan. De Boekenwurm is het bedrijfje van Joel Geldof, een enthousiaste boekenwurm die je met haar (kinder)boekencollectie tegenkomt op markten en braderie├źn.

Joels bedrijfje bestaat dit jaar tien jaar, en ze had een kinderboekenfestijn georganiseerd diep in de Bevelandse polder waar ze woont en waar de knalgele Boekenwurmcaravan te vinden is. Ze had een leuk programma samengesteld, had gezorgd voor hapjes en drankjes en had een aantal Zeeuwse schrijvers uitgenodigd voor een vragenuurtje, onder wie behalve ikzelf o.a. Rob Ruggenberg. Die woont dan wel niet in Zeeland en is ook geen Zeeuw, maar hij is zo'n beetje door Zeeland 'geadopteerd' vanwege de onderwerpen van zijn boeken, en bovendien zijn hij en zijn vrouw aangenaam gezelschap. En al had de publieke opkomst iets beter mogen zijn, ik heb een hele gezellige middag gehad.

Al was het maar voor de bijzondere ervaring om tussen de schapen op de dijk en de kippen in de ren zo'n schat aan (kinder)boeken aan te treffen (en als je het mij vraagt, heeft Joel ze nog bijna allemaal gelezen ook). Kijk maar eens bij De Boekenwurm.

Reageren op dit bericht? Klik op 'reacties' hieronder.

Geen opmerkingen: