maandag 28 mei 2007

Niet zomaar een plaatje

De cover van een nieuw boek komt niet uit de lucht vallen. Er moet over nagedacht worden. Zeker bij het eerste deel van een nieuwe serie. Want als je eenmaal met een stijl begonnen bent, dan moet je die de hele serie volhouden. Anders is de serie niet meer herkenbaar als serie.

Een heleboel vragen komen daarbij naar boven. Is de cover eigentijds genoeg? Zal hij aanslaan bij de lezers die je in gedachten hebt? En bij de ouders, opa's en oma's van die lezers? Want zij zijn het die in de meeste gevallen de boeken kopen. Is hij spannend genoeg om tussen al die andere boeken in een winkel of bibliotheek uit het rek te pakken? Is de kleurencombinatie niet te ouderwets? Past de tekenstijl bij het verhaal? Moet de mening van een lezer op de voorkant, of toch liever op de achterkant?

Eerst komt er een ontwerp. En dan beginnen de discussies. Die letters zijn te groot. De achtergrond is te roze. De kinderen staan te klein. Mijn naam is verkeerd gespeld. De korte inhoud van het boek en de uitleg over de serie moeten niet in hetzelfde lettertype. Enzovoort.

Al dat gedoe is nu gelukkig voorbij, en.... hier is hij dan: de cover van mijn nieuwe boek! 'Het spook van de vuurtoren' komt in juli uit en is deel 1 in een gloednieuwe serie: Z.E.S. Over zes kids uit een toeristisch kustdorpje. Ze heten Amber, Gina, Margot, Izmet, Daan en Lars.

In dit eerste boek is Amber de hoofdpersoon. In deel twee zal Daan de hoofdrol spelen. En daarna? Daar moet ik nog even over nadenken. Maar in elk boek beleven ze met z'n allen een spannend avontuur.

Was het maar vast juli!

Reageren op dit bericht? Klik op 'reacties' hieronder.

1 opmerking:

marik zei

dag anneriek,
ik heb dit boek en het is zeer erg spannend!!

ik heb je eens gezien op de boekenbeurs in Antwerepn!!!!

Groetjes,
Marik
XXXXX